Hoppning

 
 
I afton fick det bli hoppning, hade bokat lektion men vår hopplärare hade jobbat natt och hade inte riktigt ork för oss ;) Så vi bokar till veckan i stället. Nåja vi lurade med grannen och körde ett bra pass. Grannen har alltid bra övningar i jackfickan så det kan egentligen inte bli annat än bra. Red fram noga och jobbade med honom, han försökte smita undan ibland men då sa jag nehepp du. Fick till det bra och jobbade med mycket av det vi gjorde på dressyrlektionen för att få honom mjuk och följsam. Red travbommar så han fick lyfta på fötterna och bromsa upp och inte bara springa över dem. Duktig gosse. Sen vart det galopphoppning. Bom galopp hinder. Han låg bra hela tiden och väntade, inte något springande som tidigare. Han bara flög över. Så fortsatte det hela träningen. Mot slutet höjde vi lite och då vart han lite ivrig och jag fick hålla i lite mer men inget problem. Han bara flög över, helt enormt. Med tanke på hur mycket besvär och oflyt vi haft är det så roligt att vi samarbetar. Jag har lärt mig att lita på honom, rida och jobba. Vi kommunicerar och samarbetar. Shaman verkar ställa upp mer nu än tidigare.  Han är så nöjd då vi hoppat, han tycker verkligen det är roligt och jag gör det med. Äntligen, jag kände mig avslappnad hela passet igenom. Är lite jobbigt att varje gång jag måste kliva av pålle och sen upp igen så tror han att jag har ramlat av och ska då stå med nosen i famnen och jag ska då andas och slappna av innan han låter mig sitta upp igen. Ganska märkligt hur han är men han har verkligen lärt sig att hur jag är och vad han kan göra.
 
Mycket klapp och beröm vart det, även under passets gång. Det är jag noga med, beröm med rösten eller en klapp på halsen. Då jobbar han mer och bättre :) Finaste lilla häst du är bäst:)
 
 
Vi flyger över hindrena tillsammans!!

Dressyr och fisgrisar

Efter att ha varit med på kursen för Ted N så fick både jag och Shaman ett par dagar ledigt. Han fick vila eller prommenaddagar. Det var behövligt för oss båda. Shaman har tyvärr fått bo i sjukhagen under en veckas tid då vår hovslagare inte kunde komma ut innan. Typiskt, men nu är vinterskorna på och han får vara i sin egen hage igen.
 
Veckan har bestått av dressyrarbete och markarbete. Dressyren var lite si så där till en början men sen vart det riktigt bra och vi båda fick jobba. På markarbetet fick jag inte in känslan riktigt. Vi var med hos grannen men hon hade lagt en övning för sina elever som inte passade oss riktigt än. Shaman visste inte riktigt vad han skulle göra och jag tyckte inte det stämde så vi gav upp efter ett tag. Det blev några missförstånd mellan mig och Shaman men han försökte och jag med. Bokade in en lektion i helgen för vår ordinare tränare för att få lite hjälp i rätt riktning.
 
Igår då jag skulle rida visade Shaman tecken på att inte må helt bra. Verkade som han hade en fisgris på tvären. Han visar väldigt tydligt när han inte mår bra. Tog ut honom och han fick röra på sig men det vart inte bättre. Han fick prova jogga och det var som att det började släppa. Hällde i honom b-vitamin och varmt/ljummet vatten och lyssnade regelbundet på magen som vår veterinär lärt mig då han kan få detta lite nu och då. Han är tyvärr känslig just höst och vår då det fryser och gräset blir sämre tyvärr. Det vart bättre och bättre och till sist kom magen igång och han var mest trött men vid gott mod.  Eftersom han fick mindre mat igår kväll så var han utsvulten i morse då jag kom. Han tyckte att jag var elak och misstänker att han anmäler mig för djurskyddet;) Han fick äta och drack även vatten. Tog med vatten ut också så han har.
 
Igår fick han en ny regnrock av pappa så vi skulle ha två då den han har inte hinner torka riktigt till dagen efter så nu kan man bara byta. Så har vi gjort med vintertäckena att vi har två och bara byter om det ena blir blött.
 
Vi har föresten anmält oss till en lättare klass i hoppning på ridskolans gårdstävling nästa helg. Ska se om jag kan få vara med och döma lite också.Borde träna så gott jag kan men har varit lite lat sista tiden med läxläsningen;)
 
Ha en trevlig helg allihopa!!
 
Urk, magsjuka på g?
Raaap, lite bättre på kvällen.
 
 

Träning,träning och träning

Veckan har bestått av träning för oss. Vi började veckan med att rida slingan runt med våra vänner. Det var soligt men kyligt i luften. Tisdagen gick till att rida dressyr för vår goda vän och dressyrtränare. Han har många bra övningar och med mycket korta skrittpauser orkar båda ge järnet. Vi fick mkt beröm och fick höra att vi blivit mer samspelta och jag har bättre ridning och är mer avslappnad. Shaman jobbar bättre och kommer igång lite fortare och är inte så där tung fram och hänger i tygeln. Onsdagen gick åt att ha lite lättare markarbete inför torsdagens träning. Träningen gick riktigt bra. Bättre än jag tänkte. Vi fick mkt beröm även av vår hopptränare som kommer en gång i månaden. Även om vi bara hann vara med en gång i våras innan skadan så tyckte han att jag fått bättre sits och hållning. Jag red bättre och mer avslappnat och jag själv kände det också. Så nu hoppas jag att jag bibehåller detta även då vi börjar höja hindrena. Shaman var lite ivrig då vi började hoppa men han skötte sig riktigt bra jag är verkligen så stolt över honom. Vi hade en bra övning och som var på lagom nivå för Shaman som ännu inte är helt igång än. Jag känner att han inte är lika stark i vänster sida än men det kommer. Vi får fortsätta jobba på styrkan och kondisen för oss båda ;) Helgen kommer att bli lugn för oss. Nu väntar vi bara på att hovslagaren ska komma och byta skor så Shaman inte slår ihjäl sig, han är ju rätt bra på det ;) Han får vara i sjukhagen under tiden eller så inne och mysa på.
 
Måste planera veckans jobb för oss och se vad vi ska öva på. Ska även försöka lägga in lite tömkörning för att stärka honom ytterligare.
 
Är en gårdstävling om några veckor så ev att vi är med på den. Vet bara inte vad jag ska anmäla oss till för höjder än men vi får se vart vi är då det är dags. Hellre lite lättare innan han är helt igång.
 
Team S på träning för Ted Nätterqvist.
Undra hur länge han håller sig i sjukhagen??

Ny design

Fick hjälp av en kamrat som har sin häst bredvid Shaman att göra bloggen lite finare. Tack snälla!!

Helgen har varit ganska lugn för oss. Fredagen red vi ut och planen var att rida på slingan och sedan avsluta på banan. Då Shaman jobbade så pass bra redan ute i skogen så avslutade jag då jag jobbat honom i trav och galopp och gick inte ner nått på banan. Känns bara onödigt att nöta på honom och då han inte är helt igång heller så räckte det. Brukar avsluta då det går bra och jag kommit dit jag vill med ridningen. Dels för att inte slita ut hästen och är den duktig ska den så klart få avsluta då jobbet är utfört.
 
Lördagen gick till att rida bommarbete och premiärhoppa. Jisses vad glad Shaman var, han satte fart så det rök under dojorna och hoppade allt han kunde. Fick verkligen jobba för att hålla honom i pälsen men gick inte så där väldigt bra utan han vart för stark. Men han hade roligt och var riktigt lycklig. Hade lite svårt att få till vägarna mot vissa hinder men han är trots allt inte i full kondition och har inte heller full styrka att sätta under sig än. Men kul hade vi båda två om än det gick fort men han hoppade glatt allt ändå. Duktiga Shaman!!
 
Idag söndag har det varit strålande solsken och klarblå himmel men ganska kallt. Nästan bara 5 grader. Burr!! Vart till att rida ut med grannarna och pållen var riktigt fin i dag. Fick jobba lite i galoppen då han ville dra iväg. Avslutade på banan. Han var helt gudomlig.Mjuk i bägge sidor, han har varit lite stelare och velat bita fast i vä sida. Idag var han mjuk som sammet i bägge sidorna och jobbade på riktigt bra i trav och galopparbetet. Avslutade efter ca 10 min på banan då han var så pass duktig. Vart klapp och mys sen. Massa borstande då han släpper massor av päls, jisses hur mkt hår har han egentligen??
 
Veckan blir att boka ett pass lättare dressyr får vår dressyrtränare och i slutet av veckan kommer vår tränare från södra sverige upp. Äntligen kan vi vara med!! Blir ett lättare markarbetspass med små skutt förhoppningsvis:)
 
Kram på er!!
 
 
 
 
 
 

bygger om lite!

Tjena! saras granne här, har lovat att bygga om tantens blogg, får väl ta och göra de då.. *suck!* haha nää, hjälper gärna till! :)
Hon och shaman är jätteduktiga, trodde aldrig hon skulle bli så insatt i dressyren som hon är och det går såå bra för dom! 
Nej nu ska jag börja bygga om bloggen!
 
Det här är då vi, som terroriserar grannarna sara och shaman varje dag och ibland går dom på nerverna! (blir ibland förvånad hur dom orkar stå kvar brevid oss två haha..) men vi är snälla också och hjälper varandra om den andra behöver hjälp, så någon grannfejd är det inte! 
 

Veckoslut

Då var det helg igen då. Kändes som att det var nyss helg. Vi har tränat och vilat och myst under veckan som gått. Jag och Shaman har provat på bommövningar och tagit ett och två lättare skutt. Han vart lite snubblig första vändan men sen förstod han vad som väntade. Han var lugn och väntade och gjorde övningen riktigt bra. Jag däremot sa för mkt framåt en gång men det var bara att skärpa sig. Ingen vansinnesåkning som jag eventuellt trodde. Han var väldigt tillbaka och jag fick säga framåt lite nu och då. Han jobbade riktigt bra så jag tyckte att det var bra med en prommenad igår på hårt underlag så klart ;) Idag var planen att rida fram på en av de kortare slingorna i skogen och avsluta på banan. Jobbade skritten med att flytta honom och göra många halter och igångsättningar för att få honom att lyssna och bli uppmärksam. Travjobbade honom första varvet och sedan galoppjobb andra vändan. Tog många korta skrittpauser och det gjorde att han inte vart så där springig och tung i fronten. Han var riktigt duktig så vi avslutade och lämnade banan till en annan dag.
 
Har varit en väldigt mysig och social häst i veckan. Han har lagt nosen flera gånger i min famn och bara myst under kvällarna. Han är dock fortfarande fundersam över vart min hästsvans har tagit vägen nu då jag klippt mig kort. Han tittar och nosar och funderar och tittar lite till. Han gillar nämligen att snurra och putta runt på den och mysa ner nosen i mitt hår men nu är det som sagt bara lite kvar.
 
Helgen går till att vara ute om vädret tillåter och vi ska försöka rida ett bompass till någon av dagarna. Vår tränare från södra sverige kommer nämligen i veckan och denna gång kan vi faktiskt vara med!! Känns så himla roligt, jag längtar verkligen!!
 
Trevlig helg på er!!
 
Snart är vi på gång igen!!

Ny vecka

Helgen gick till att arbeta som en tok på ponnytävlingarna. Guud så sugen jag vart på tävla då jag såg alla fina tävlingshinder:) nåja snart dags för lättare hopp för Shaman. Jobbade dressyr både lördag och söndag men oj så fin han var. Jobbade riktigt bra samtidigt som han var lyhörd och framåt. Toppen!! Eftersom han fått gå två dagar inne så vart det skogen  och avslut på utebanan både igår och idag. Upplever att han stundvis blir mer springig och tung i handen och samtidigt tappar drivningen bak. Misstänker starkt att det är för att han inte har styrka och kondition än. Försöker lägga in mkt små skrittpauser så han får andas. Vart lite sur då han idag inte ville lyssna utan bara spände vid samma ställe och hoppade runt på ridbanan så röt till åt honom och försökte jobba honom vid den platsen. Vart lite bättre men nåja han jobbade på riktigt bra stundvis. Gick hem och myste och åt päron:) Shaman får lite frukt av en kvinna på mitt jobb lite nu och då så det är gulligt att hon tänker på honom och inte slänger frukten:)
 
Har skrittat stallvägen och en bit bort på asfalt då Shaman varit mer gallig och det vart faktiskt bättre. Dränkte honom med liniment nu då han jobbat mkt:)
 
 
I morgon ska vi testa lite jobb över bommar för första gången vilket ska bli riktigt roligt :)
 
Kram!!
 
Min fina kille i dressyrkostymen:)
Skritt efter stallvägen:)
Klättrade lite på en kulle vi har vid stallet. Fin utsikt!!

Slut på veckan

Igår fick det bli ett pass dressyr i ridhuset. Kändes inte helt okej, Shaman var stark och låg på mkt i handen. Fick inte riktigt igång drivningen i honom förren mot slutet. Fick verkligen jobba med mkt lösgörande och lirka och peppa honom. Han har nämligen en förmåga att jobba ännu lite bättre då man säger hur duktig han är :) Fick till det något på slutet som tur var men jag var inte helt nöjd. Dagen innan var han spänd i skogen och fick försöka göra det bästa av det som gick. Undrar just om det kan vara många bäckar små nu som gör honom lite ofokuserad och ur form. Han tappar päls, det är varmt ena dagen och kallt andra. Så väderomslaget gör nog sitt. Sen börjar han komma igång och behöver verkligen stärkas. Vare sig han eller jag har vidare kondis nu.  Idag skrittade vi fram efter vägen och gick sedan ner mot banan. Allt var frid och fröjd fram till att en person kom och började kasta en stor träpall i diket vid ridbanan och sen började bonka på uppe i vedförådet. Då flög stackars pållen i luften, han såg inte men hörde oljudet. Höll på åka i backen ett par gånger. Blir så irriterad att man inte kan ropa att man håller på då man ser att vi rider och vi ropade men personen brydde sig inte. Detta har tyvärr hänt förr och det är bara en tidsfråga innan det händer en olycka. Det gick bra iaf Shaman kunde slappna av bitvis men inte så mkt som jag ville. Känns riktigt surt, hade verkligen velat få till det då det gick hyfsat igår bara. Suck. Vill vara ute så mycket det går nu då det återigen är varmt på kvällarna men tyvärr går solen ner redan vid halv sjutiden så det gäller att skynda sig då de inte fått igång lamporna på banan:(
 
I morgon får han vila då jag ska träffa gamla jobbarkompisar från mitt tidigare jobb. Det är med blandade känslor jag går dit. Det ska bli kul att höra vad alla gör och hur de mår. Tråkigt sen att gå olika vägar och man inte vet då man ses igen.
 
Helgen blir att spendera all tid i stallet då vi har ponnytävlingar. Jag ska dela sjukvårdsansvaret med två av mina kamrater och däremellan vara i domartornet för att lära mig ännu mer då jag läser till hoppdomare. Kursboken kom idag så nu slipper jag läsa via datorn:)
 
Hoppas alla får en riktigt bra helg
Kram från Team S!!
 
Shaman nere på ridbanan :)

RSS 2.0