Tävlingsdags

I helgen var det dags för gårdstävling för oss. Första klassen gick riktigt bra. Shaman var så fin både på framridningen och på banan. Så vill jag ha honom som han var där. Inte stark och springig utan lyhörd och samarbetsvillig. Jag var nervös då jag inte alls gillar att tävla hemma. Känns som pressen på något vis ökar.  Bättre borta där ingen vet vem man är.  Andra klassen fick jag ett helt fantastiskt språng på räcket. Sen mot oxern vågade jag inte galoppera utan satt och backade honom i stället för att lätta av och låta honom bara göra sitt jobb. Shaman vart sur och inget funkade. Fick ett hyfsat språng där. Inne på banan var det samma sak så jag valde att utgå och sedan hoppa första hindret och gå hem. Är ingen ide att ens försöka fortsätta då jag blir feg o Shaman sur. Vi ska öva mer på metersbanorna nu eller iaf matte. Vi vann iaf första runda på 90 cm så det kändes roligt, vi var enda felfria ekipaget. 
 
Idag vart det en skritt tur med grannarna slingan runt i det fina höstvädret. Man känner att hösten är här då det är kyligare i luften men solen ändå värmer och det regnar mycket på kvällarna och nätterna.  Shaman har fått luddig päls och börjar likna en liten dunboll. Men han verkar inte frysa. Han har börjat ta sig vissa friheter igen och smyger ut och norpar hö av grannen och då man säger åt honom ser han så rolig ut och backar in i sin box igen. Idag fick han lite vindruvor och han är totalt förtjust i dem.  Man ser verkligen att han smaskar länge och väl på de saker som han verkligen gillar. Han är verkligen en finsmakare min lilla pålle.
 
Hoppas alla har haft en trevlig helg!!
 
Det gäller att komma till samma ridning på nästa nivå också :)

Finaste pållen som vunnit :)

Kvällsprommis
Ännu en till samlingen, funderar  verkligen vad jag ska göra med dem. Vill inte hänga dem på väggen det
är jag för gammal för känns det som. Har ni något förslag? Vad gör ni med era?
 

Träning hos vänner

Träning 21/8 Team S

Vi åkte till vår tränares vänner igår kväll för att få komma bort hemifrån och träna. Shaman tyckte det var det roligaste på hela veckan verkade det som, Han gnäggade och pratade och tittade på allt och alla. De fällde träd innan vi började rida på granntomten och han tyckte det var så spännande så han tittade storögt och smög fram och tittade. Han hoppade som en fölunge över de nya hindrena tills han fattade att det var mer kul. Underbart att få träna bana och de var så trevliga människor där. Vi fick hyfsade språng och jag fick något litet stopp då jag slarvade på banan men sista rundan blev bra så nu ska jag bara våga galoppera också. Övning verkar ge färdighet och jag hoppas verkligen det blir bättre o bättre nu.

Hoppas alla får en trevlig helg trots det gråmulna vädret!!

 


Tävlingsdags!!

I helgen var det dags för tävling i Boden så det var nära och bra. Vi åkte och skulle se om det vi övat på under sommaren kunde ge något resultat. Känns som att allt var helt åt helvete rent ut sagt. Första klassen var Shaman så lycklig och taggad att han sprang och sket fullkomligt i vad jag sa. Orkade inte hålla honom mot slutet av banan upp på en linje med två räcken. Han stannade då han hade huvudet mellan frambenen och mig någonstans vid fotknölarna. Andra klassen hade han kutat av sig och var lite lugnare men jag vågade eller ville inte riktigt släppa på mer galopp för att risken blir att jag inte orkar hålla honom i balans och får flacka språng. Så två stopp o ett skitpet fick vi. Det var svåra banor och skarpa linjer både i 90:n och metern vilket inte är så kul för oss som inte tävlat så mycket. Det var inte många felfria ryttare i någon av klasserna. Söndagen var lite bättre då red jag och var mer noga och bestämd. Var ett liten miss ur en sväng då Shaman backade av och jag fastnade i tygeln i stället för att bara galoppera framåt. Ett stopp men sen kom vi oss runt. Bra runda ändå. Andra klassen var lite högre och den har vi inte ridit så många gånger tidigare men vi körde iaf. På framhoppningen var Shaman ganska trött och jag försökte verkligen få fram honom men han orkade inte. Han hoppade hyfsat men sen vart han sur då jag krävde lite mer av honom och sa stopp. Andra gången stannade han och satte av mig på framkanten på oxern så där satt jag och dinglade med benen. Tur att jag har lite mjuka  ben så jag landade mjukt. Nackdelen då man börjar höja lite är att man inte når till backen. Min tränare och skötare kom och lyfte ner mig där jag satt och sprattlade med en förvånad häst och hans nos i famnen. Haha så kan det gå. Vi skrattade gott alla tre åt det hela. Jag var inte rädd utan satt upp och fick ett bra språng sen. Väl på banan fick jag inte fram Shaman och fick daska till honom men jag hoppade två hinder och valde att utgå då jag inte vill slå honom över hindrena när han verkligen inte orkar. Framsteget denna gång var att jag inte tyckte höjderna skrämde mig, kanske sista rundan lite men jag valde att göra min del av planen även om det inte räckte men hade han inte gått klassen innan tror jag det gått lite bättre.
 
Första riktiga stoppen och dåliga passen på hela sommaren. Jag faller tillbaka i det gamla då jag blir stressad och det måste jag verkligen jobba på. Måste byta bett kanske också mellan klasserna. Dag 1 är han mer taggad och dag 2 lite mer off så bara byta och se. Min tränare var iaf där idag och det kändes bra, jag har även fått enormt stöd av min medhjälpare. Hon har tröstat då jag gråtit i ren förbannelse över mig själv som inte får till det och kramat då det gått bra. Hon är helt fantastisk som verkligen varit med mig och samtidigt sagt åt mig på skarpen då jag tramsat och inte gör som jag ska. Det är bara att ta nya tag och träna mer och se vad som fungerar och se lite hur Shaman vill ha det på tävling. Han verkar vara ganska puschad av tidigare ryttare som haft honom verkar det som då man ser det tydligt på tävling. Så kanske jag måste öva mer på träning att ha tävlingsgalopp och vänja mig vid hur han galopperar även om man får bromsa honom så han inte bara far i väg.
 
Nu blir det ingen hoppning på ett tag och sen ska vi hoppa lite lågt igen för att vi ska hitta det där roliga igen. Han har iaf haft roligt vad man sett och det är det viktiga. Han har fått gå in själv i transporten då vi packat sakerna och han står där och väntar till vi åker. Han vill vara med överallt och ha koll. Han tog spilta på största allvar. Haha vi hade spilta med dörr så han kunde röra sig men han stod mot väggen och övade och då han skulle vända sig fastnade han med lillrumpan så då vart han inte allt för glad men sedan fick han hitta en vändning som passade :)
 
Hoppas alla haft en bra helg!!
 
Torsdagshoppningen då han gick så himla bra. Han hoppade allt.

Inget problem om matte håller nerverna i styr :)
Min kämpe, mitt allt oavsett vad som händer!! Han är inte lätt utan han kräver sin ryttare men jag vet inte
vart vi kommer sluta men jag vägrar ge upp än. Kommer vi inte längre än där vi är idag så okej men vi ska
försöka. Jag vet vart jag vill med honom men går det inte så går det inte men vi har iaf roligt ihop:)
 

Bakslag och hemläxor

Vi har tränar och vilat och inte gjort så mycket. Vi har kämpat dressyr och jag vart lite sur på Shaman och sa åt honom då han höll på leka och inte kunde koncentrera sig på det vi gjorde utan gick och sneglade på några hinder ridskolans elever satt upp. Han vart riktigt förnärmad då jag röt åt honom och tvärstannade och hoppade upp och ner och skakade med huvudet och stampade med framhovarna i sanden på ridbanan. Hmm sa jag hoppsan då, men fortsatte sen och då skötte han sig. Vi har ridit slingan runt och njutit att det inte varit allt för varmt sista dagarna. Vi hoppade med lite vänner och Shaman fullkomligt flög över allt vi hoppade. Ribban slutade på 110 cm och han bara flög och det var en fantastisk känsla.
 
Vi red ut i skogen i går och bara njöt av kvällen, vi tog ett litet hinder på banan och Shaman bara flög över. Han sprang som en tok och hade riktigt roligt. Han fullkomligt satsade så fort han såg det lilla hoppet så jag kunde inte annat än hålla i mig och skratta åt honom där han härjade runt. Jisses, vi som skulle träna på läxan då vi skulle träna dagen efter. Men det gick ju inte allt för bra.
 
Dagens träning för herr S gick väl si så där. Jag är pedant så klart. Men nu kom faktiskt första riktiga stoppet sen Andy var här. Men jag fick bra hjälp av min tränare. Jag missbedömde en linje helt och Shaman tappade galoppen och åkte rakt in i hindret med mig hängande upp och ner. Sen mot ett räcke hann jag inte riktigt med och både jag och Shaman vart så överraskade så vi stannade vid hindret men det var inte hela världen. Vi gjorde bara om och då gick det bra. Jag lärde mig vad jag skulle tänka på och även vilken galopp jag skulle rida i nu då vi började höja. Känns som jag är mer noga med själva ridningen innan vi höjer och inte bara vill höja utan tar det långsamt. Vi hoppar det vår tränare tycker vi är redo för helt enkelt.  Det blir bra, det känns bra och bakslag får man men nu blir det inte så hårda sådana.
 
Just det Shaman har blivit riktigt nyttig, han har ätit både hallon och vindruvor i dag med god aptit. Han är en sån finsmakare och blir så nöjd då han ser mamma som kommer med diverse godsaker åt honom :)
 
Vi är ett team som samarbetar och hjälps åt och då borde det ju bli bra eller hur :)
 
Hoppas alla har haft en trevlig helg trots lite mulet och kallare väder!!
 
 

Träning och åter träning

Nu känns det som vi verkligen kommit igång med träningen. Både hoppning och dressyr. Nästa vecka är det Bodentävling och de har även en träningstävling under veckan som vi tänkt åka på. Det känns lite som jag funderar och oroar mig redan nu. Men jag vet ju att vi klarar det och gör vi inte det får vi åka hem och träna helt enkelt.
Vi hoppade för vår tränare igår och det märktes att vi fallit tillbaka i lite dåliga vanor både jag och Shaman så vi fick bakläxa och bara öva då ;)
 
Idag kom vår gode vän ut och hälsade på så hon passade på att drilla oss ordentligt i dressyren. Vi höll svimma i värmen men det var iaf skugga där vi red. Shaman jobbade på riktigt bra mot slutet. Han vart trött mot slutet och ville dra mig framåt men då fick jag jobba med det och det gick ännu lite bättre.
 
Vi badade honom ordentligt och pysslade om honom efteråt och bara myste på innan det var dags för att säga gonatt och ge kvällsmaten. 
 
Lägger in lite nya bilder som vår skötare tagit under helgen :)RSS 2.0