TeamS Tävlingsfilm

Luleå RK 9/2-14 95 cm 2a plats

Filmen från helgens tävling bjuder vi på här :) Vi har fler klipp på oss där vi tävlar och tränar på vår sida på youtube. Saraochshaman kan ni söka på så kommer sidan :)

Tack till vår tränare och skötare som stöttat oss under hela helgen!!


Årets första tävling

I helgen var det dags för årets första tävling. Kändes ändå helt okej innan men sen satte nervositeten in. Inte så där som det har var varit men lite mer åt det spända hållet. Fick inga bra språng på framhoppningen och jag kom inte ner i sadeln och kunde jobba. Shaman var taggad och även han lite spänd. Fick hyfsade språng på 90cm men så klart dumtjurade han och stannade och jag kom som sagt inte till ridning. Andra rundan som man då fick rida om man ville gick bättre bara ett stopp på sista. Var gode sur på mig själv men även på Shaman som tramsar. Suck!! Valde att efteranmäla mig till söndagens 95 cm klass. Kände direkt att Shaman var mer som han skulle och han var med mig hela tiden. Vi samarbetade och det räckte ända fram till en andra plats. Kändes som det gick fort men egentligen inte. Galopp med tryck men ändå inte okontrollerat. Så som jag vill och måste träna för att våga ha det tempot.  Kändes riktigt bra måste jag säga och vi behövde båda det efter lördagens flopp. Bjuder på lite bilder vi fick av en av stalltjejerna som är riktigt duktig på att fotografera:)
 
 
 
 
 
Andra plats för oss, fick rosett,plackett och schampoo och balsam så nu kan vi tvätta oss ;)

Stolta pristagare:)
 

Länge sedan

Huvva fy nu får jag verkligen skämmas. Var riktigt länge sedan jag skrev här. Vi har hunnit vila,träna och träna ännu lite till. Vi bytte underlag i vårt kalla ridhus och har då inte kunnat träna så mkt som jag ville. Var även smällkallt ute och vi fick snika in oss på lektion som ridskolan hade. Vi tränade för Linda Heed. Det gick bra men var bara markarbete även denna gång. Var så väldigt laddad att nu får jag äntligen lite mer hjälp med mitt problem. Men icke. Shaman skötte sig så klart. Dock ville hon lite annat än jag och där krockade vårat ridtänk och jag valde att stå på mig och förklara att så här rider jag till vardags. Hon är riktigt duktig annars hade hon inte varit där hon är idag men ibland så krockar filosofierna. Var gode besviken och sur flera dagar efter kursen. Hon tyckte i princip alla hästar var otrimmade men de flesta jobbar på dagarna och då det bara gått och rida ute är förutsättningarna inte de bästa. Nåja har iaf varit bättre väder och vi har ridit ute i princip varenda dag då underlaget inte riktigt satt sig än. Det har faktiskt gått riktigt bra. Har väl blivit ett och annat åk emellanåt men så fort jag tjoar så stannar Shaman.
 
Igår hade ridskolan träningshoppning på tävlingshindrena. Då min tränare inte var med så var det lite i valet och kvalet om jag skulle hoppa eller inte. Om jag får problem sa han hade jag ingen som hjälpte mig. Sa som så att får jag det går jag ut direkt jag tar ingen fajt där och då. Så jag velade ända in till start i princip men sen tänkte jag att jag måste träna och Shaman med ;) Så vi tog en låg runda och den klass vi ska tävla i helgen. Jag måste sparka mig i ändan och övervinna fegheten. Shaman var gudomligt fin på framhoppningen som alltid. På banan vart jag lite spänd och kom inte till ridning riktigt. Var lite små stopp på vägen men i övrigt fina språng. Jag måste ju rida hela vägen och inte överge honom. Bara jobba vidare. Det känns som jag är på väg iaf mot något bra.
 
Lägger in lite kort från igår:)


















Framhoppning


Min fina prins som är sur för att jag sprayat pälsglans på honom😉


RSS 2.0