Lata dagar

Vi har det bra i sommarkylan. Vi gör absolut inte mycket. Kände att luften bara gick ur mig och hästen på sista tävlingen och valde att ta sommarlov. Det var det bästa jag gjort. Shaman är väldigt nöjd. Har mest ridit ute och kortare pass dressyr. Använt en bock och en mindre sockerbit för markarbete de få dagar jag ridit seriöst. Shaman är riktigt fin, mjuk och följsam. Skuttar på bra med sug mot hindret. Fantastisk helt enkelt. Då är det bara ett men..ja just det ryttaren. Har ingen inspiration eller lust till något. Jag vill inte, jag orkar inte. Är inte min häst jag är less på utan själva ridningen. Har inte lust att träna eller tävla. Kanske det kommer tillbaka. Så klart det gör det. Frågan är bara när. Vi ska iaf på kurs på torsdag för Andy Svärd. Ska bli spännande då vi var ett år tidigare och nu kan det sannerligen behövas. Känns som allt bara är oflyt för tillfället. Scuk och dubbelsuck. Så ja positivt tänkande är vad vi verklligen behöver. Mer jag kanske. Har vi tur får vi även ett ridpass vilket jag verkligen hoppas på då det är där jag verkligen behöver hjälp.
 
Hoppas alla har haft en bra midsommarhelg!!
 
Slött gäng!!
 

Slö pålle som myser i gräset
 

Lite allvar också men mest härliga skogsturer för tillfället :)


Sommarledigt

Tanken var att vi skulle tävla hemma i går och det gjorde vi, 110cm och Älvsbyn idag men då Shaman inte alls ville gå framåt inne på banan så valde jag att stryka oss. Han hoppade hyfsat på framhoppningen men han hade inte den där bjudningen och trycket i bakkärran. Han hoppade första hindret snäll som han var och dammade i bakbommen så stöd o bom flög. Sen fick jag inte honom att gå framåt, han hade ingen bjudning och ville inte alls. Jag försökte verkligen peppa honom och göra allt för honom men han ville inte. Han ställde sig på bakbenen vilket han sällan gör förutom då nått inte är bra. Så jag valde att sänka till metern och bara låta honom galoppera och få bra språng. Tur det var klubbtävling och min gamla goa ridlärare. Valde att inte åka på nästa tävling och i stället blir det sommarledigt.
 
Sen blir det att hoppa lite lägre och inte bara köra på som vi gjort. Det är lätt att glömma då det går bra då vill man mer än att då ta det lite lugnt. Vi ska prova tävla lite lägre klasser ena dagen och ha lite lekrundor och sen nästa dag ta den högre och se om det blir någon skillnad. Red på pelhamet vilket jag inte skulle ha gjort då det var inne då Shaman blir för tillbaka på det och jag hade svårt att hitta stödet så pesoat nästa gång. Så bara utetävling med facit i hand.
 
Hoppas alla har en bra helg!!

Han tyckte jag kunde flytta mig så han kunde fortsätta äta sitt gräs😄


Dagens trams, myggmedel på men det skulle protesteras först.


Vi får ta ett steg tillbaka och se om det hjälper. 


Tävlingshelg

Under helgen åkte vi till Boden för hopptävling. Var lite blandade känslor då Shaman återigen haft ett av sina tjurighetsutbrott. Väl där så var han bara springig och stark. Drog ner skallen och jag kom aldrig till ridning. Fick dåliga språng redan på framhoppningen. Ingen bra känsla med andra ord.  Fick två stopp men vi kravlade oss runt iaf. Valde att inte gå in i den högre klassen trots att folk i min omgivning tyckte att jag borde det. Motiveringen var att jag inte fått en bra känsla vilket gjorde att jag kände att jag kommer tveka och det är varken rätt mot mig eller Shaman. Valde att avstå och åka hem.
 
Söndagen valde jag att krypa till korset och prova mitt babypelhambett som hängt i tävlingsskåpet och skämts ända sedan i våras. Jag är egentligen emot skarpa bett men samtidigt vill jag inte ha en häst som bara plöjer sig fram och inte lyssnar där jag får dra och dra och det inte händer något. En drakapm som jag aldrig går segrande ur. Han gick betydligt bättre på det och lyssnade och jag kunde komma ner i sadeln och verkligen rida. Vilka språng!! Vi bara flög. Han hoppade ibland stillastående men över skulle vi. Fick ett skitstopp på hinder nummer två i metern för att jag trodde han skulle hoppa men han valde att ta ett till och jag lade mig fram så han tappade balansen. Men vi tog om det och fick en bra runda. Valde därför att gå in i 110cm klassen. Kändes inte högt då jag gick banan. Var en runda där totalafelen räknades så jag red grundomgång och därefter omhoppning direkt. På framhoppningen var jag lite tveksam men Shaman gjorde sin del av jobbet galant. Vilka språng, det blir bara bättre ju högre han hoppar och han verkligen flög över dem. På banan vet jag inte vad som hände men vi båda var sjukt taggad och gav allt. Jag peppade honom då han tvekade och han hoppade då jag tvekade. Vi var felfria i grundomgången men fick en rivning i kombinationen och sen stannade han på en oxer som låg på 115cm och jag kände att han hade mjölksyra. Tog hindret igen efter vi var uteslutna och det var en sån känsla. Den känslan!! Han flög verkligen.
Shaman kan om han är på humör och om matte gör som hon ska.
 
Mer träning väntar i veckan och en hemma tävling lördag och på söndag åker vi till Älvsbyn för lite fler rundor.
Lägger in bilder från helgen. Tyvärr vart de jätte suddiga då vi tog dem från filmen tyvärr.
 
Hoppas alla får en bra vecka!!
 











Nöjd kille som fick gå ut efter tävlingen!

Snoddas 😃


Pay and jump

På fredagen var det dags för våran träningstävling. Tanken var att jag skulle rida 1 meter och debutera 110 cm. Shaman gick riktigt bra inne på banan och vi fick en riktigt  bra runda på metern. Enda var att jag tvekade på sista hindret som var en trippelbarr. Men vi tog om det och han hoppade fint. Debuten på 110 cm vart si så där då jag inte riktigt vågade galoppera på framåt men jag provade lätta av i tygeln och han kunde få i gång galoppen igen och då gick det bra. Vi fick någon rivning och ett stopp då jag satte honom i botten mot en grind som låg på 115cm men vi tog om det och han hoppade fint. Fick ändå en hyfsad runda så jag är ändå nöjd. Nu är det bara träna vidare och våga hitta galoppen även här och inte släppa tygeln just i avsprånget så han stannar. Skärpning ryttaren!! Men han ställde verkligen upp och gjorde sitt bästa så nu måste bara jag också skärpa mig.
 
Vi har haft ponnytävlingar under helgen så all tid har gått dit och Shaman har fått vila. Tog oss en kvällsprommenad på lördagskvällen med gräsätning. Är verkligen riktigt trist att det är så få tävlingar här uppe. Är nog bara ett fåtal kvar och det känns inte så lockande att köra flera timmar för en tävling. Ska se om jag kan ordna lite träningstävlingar och klubbhoppningar på hemmaplan under sommaren. 
 
Nu väntar en veckas träning och helgen avslutas med tävling i Boden där planen är att jobba vidare på meterrundorna och även starta en 110cm med skalman.



Vår debut i 110cm

Kvällspromenad med snoddas


Gräsätning och vår utebana i bakgrunden.


RSS 2.0