Vårväder och bustroll

Vi njuter för fullt av det härliga vårvädret. Vi har fått sol och varmt, ibland blåser det mycket men det är ganska varma vindar ändå. Snön smälter fort och vi har börjat fixa lite i hagen hos Shaman.  Han har även fått vara utan täcke då vi varit där och han verkligen njuter av att vara en nakenfis. Han verkar må bra och det syns på honom att han är nöjd. Han är väldigt social och ska klia mig och mamma hela tiden. Han gjorde ett av sina berömda hyss för någon dag sedan. Vi hade gjort en ränna för att få bort smältvattnet längst ner i hagen på hans ställe. Han hade därför gjort en stig över och trampat lera så han kunde gå över dit och vattnet kunde inte rinna vidare. Hmm smart häst. Då vi återigen hackade och skottade stod han och tittade på och suckade och visade hur irriterad han var då vi stökade på. Han anser att i hagen vilar man inte arbetar. Han brukar hålla fast krattan när mamma ska fixa i hagen. Han välter skottkärran eller lägger sig där hon håller på helt enkelt. I söndags då vi var klar gick vi upp mot grinden och han traskade bakom, han släppte förbi mamma och stod och tittade på henne och sen smög han upp bakom och stampade på spaden så hon for rakt fram. Sen såg han så där nöjd ut som om han skrattade åt det lilla hysset. Ligisten ;)
 
Han är pigg och glad även i ridningen. Han rör sig bra nu och verkar inte ha ont. Vi skrittar än men jag jobbar honom och tömkör honom också vilket verkar gå bra men vi får se om det blivit resultat. Doktorn kommer på torsdag på återbesök, hon ska då ta nacken på honom och se om han har något som sitter fast där. Vi gör läxan varje dag och det ser ut att vara skillnad, jag hoppas verkligen jag får börjar rida igång honom nu och börja träna igen. Längtar verkligen och nu då vår utebana börjar komma fram så drar det extra mycket i ryttaren. Dock ska dom göra om den nu om nån vecka och det kommer nog bli riktigt bra till sommaren.
 
Hoppas alla har det bra där ute!!
 
 


Ligisten!!
 
Sommar!! Vi längtar så mycket :)
 

Rättvis arbetsfördelning enligt somliga
 

Vi njuter för fullt i vårsolen!!


Tokskallar och helgfirare

 
 
Det har varit riktigt skönt att inte ha något planerat under helgen. Solen har lyst och det har verkligen varit vår här. Söndagen var gråmulen dessvärre. På lördagen var det ganska varmt så jag gick ner till hagen för att plocka bort halsdelen på Shamans regntäcke så han skulle få lite extra sol på sig. Gav honom lite godis och gick upp och började kratta bort gammalt hö och bytte  vatten åt honom. Efter en stund ställde han sig  och stirrade på mig. Då jag ropade så kom han i full fart och la nosen i famnen. Han kliade mig och jag skulle klia honom. Så höll han på hela förmiddagen och allt tog dubbelt så länge. Så det vart krattande och gosetajm med chefen.  Fixade alla sysslor och gick ner och hämtade in honom. Vi tog en tur längs vägen i solen. Han går riktigt bra nu och kliver på bra med vänstra bakbenet. Hoppas verkligen det var det här som var problemet. Annars vette tusan. Söndagen var grå och det hade regnat under natten så det var lerigt och blött ute. Tråkigt, så vi gick faktiskt in i ridhuset med våra grannar och tömkörde. Han är lite seg så man får smacka på honom lite för att han ska kliva på framåt och då är det inga problem. Han fick gå på en större volt där jag försökte få att han gick som i en fyrkant. Vi gjorde halter och prommenerade på. Han lyssnade väldigt bra. Gjorde fina halter, kändes som dom vart finare nu än då jag sitter på. Hm får öva vidare till veckan. Är bara en och en halv vecka kvar till återbesöket. Undra vad hon säger då, ev tar hon nacken också på honom. Han är nöjd nu och glad, han ser glad ut inte så där sorgsna ögon utan pigga och glada med buset lysande;) Så är han min lilla häst, han har aldrig långt till att damma av ett hyss.
Efter passet badade vi fötterna så all lera försvann. Är så trist nu då det är lerigt och man måste spola benen dagligen som på hösten. Suck, leriga skydd, lerig svans, lerig sadelgjord då man ridit ute. Suck och dubbelsuck. Nåja det blir bättre, ljuset blir bättre och bättre. Är nu ljust ända fram till strax före kl 8 på kvällen. Det är härligt här uppe att det är ljust så länge :)
 
Hoppas alla haft en bra helg!!
 
Primmadonnan håller själv upp foten.
Dagens sällskap :)
 
 
 
 
Hahahaaa....
 

Vi lever!!

Vi lever men vi gör inte allt för mycket väsen av oss. Shaman har fått börja skrittas och tömköras för att inte stelna till enligt doktorn. Han är pigg och glad. Han har slutat med medicinen och idag gick han lika mycket med höger och vänster bakben. Tidigare har han inte velat kliva riktigt under sig med det. Vi kollade däcken på släpet då jag i en ostimullerat ögonblick började fundera vilket lufttryck det skulle vara. Shaman är det ingen idee att fråga han stod och kollade in genom rutorna istället. Ska försöka skura ur släpet ordentligt också nån dag då ork finns. Just nu är jag bara känns det som.
 
Han var gode roligt igår då jag ställde upp honom i vanlig ordning i stallgången. Vi gjorde dom vanliga sysslorna och jag tänkte mocka. Då jag kom in efter att ha hämtat en skottkärra och grep står han och vevar med alla benen och är väldigt upprörd. Släppte in honom i boxen och så klart behövde han på dass, haha sen gick han ut och ställde sig i gången igen. 
 
Då det varit lite lugnare på jobbet har jag kunnat läsa lite olika repotage och bloggar från hästvärlden så nu är jag full av nyinspiration. Känner igen mig i vad en del skriver. Många kritiserar olika ridstilar och framför allt olika bett. Så länge man har kunskap och vet varför man använder de olika sakerna är det väl okej. Jag säger inte att jag gillar det men det är stora djur och man måste ha koll på dem för att minska olycksriskerna.  Alla kommer alltid tycka och tänka men då kan man förklara bakgrunden till varför man har dom olika sakerna. Det är värre när många ungdomar använder både graman och skarpa bett i vardagen för att hästen ska böja på nacken helt utan tanke på att de ska jobba från bakdelen och framåt. Har hellre Shaman för öppen i formen än att han ska behöva gå indragen och i hoptryckt. Han kommer för den delen aldrig kunna gå så då hans kroppsform inte är som så att han kan se ut så.
 
Ska få tillökning i Team S klanen inom kort. Jag har fått frågan av grannen om att rida deras nya ponny någon dag i veckan. Ska bli roligt och intressant då jag bara i princip ridit Shaman senaste fem åren. Lite kul med en ponny också då jag är ganska liten så blir den nog lagom till mig ;)
 
Hittade ett par ganska gulliga bilder på en blogg som jag var tvungen att fota, kalla mig barnslig men jag är en fanatiker av både gulliga bilder och mjukisdjur ;) Har faktiskt ett mjukisdjur som maskot åt Shaman som sitter i tävlingsskåpet. Hade även det till Landell min förra tävlingskompis från ridskolan, tror det var en liten giraff som hette Hildur ;)
 
Hoppas alla får en riktigt trevlig helg i vårsolen!!
 
 

Känns helt främmande att en dag går skilda vägar en dag. Han är en del av mitt liv, han bara blivit lite som min familj då jag inte har någon. Ja mamma och pappa så klart då men i övrigt.


Magkänslan

Magkänsla talas det mycket om, det gäller att lyssna på den. Ibland när man stöter på svårigheter sägs det att lyssna på din magkänsla. Hm jag som inte har känsla för nått, är som en elefant som klampar runt i en porslinsbutik. Men efter att ha haft många samtal med min vän E och även min tävlingsskötare JJ. När min häst som är bra på att förmedla sig verkligen försöker säga mig nått måste jag lyssna. Shaman har gått lite si så där sedan i vintras, jag vet inte varför rent generellt. Ena dagen hoppar han hus och nästa inte ens en tegelsten. Jag funderar på vad jag gör för fel, stör jag honom, hindrar jag honom på något vis eller är han bara tjurig och tycker inte det är roligt längre. Frågorna har varit fler än jag kan räkna till känns det som. För en vecka sedan kom ett ordentligt bakslag. Han stannade på hinder och jag vart arg, han svarade med att ställa sig rakt upp på bakbenen. Inte bara en gång utan flera gånger. Hoppade till slut iaf över och vi gav oss. Nästa gång gick allt bra, han tyckte allt var roligt dock på låg höjd. Sen på tävlingen gjorde han om det. Han kastade sig åt vänster och bara slog med frambenen och stod rakt upp flera gånger. Vi hoppade klart och åkte hem. Insåg att det här går inte, nått är det, vad vet jag inte. Fick känslan att jag var bakbunden på något vis, jag sitter fast. Funderade vad det kan bero på, förmodligen att jag inte kommer vidare i ridningen, hoppningen med min älskade lilla häst. Nått är det som är fel men vad var frågan. Från att ha gått som tåget helt klockrent och haft så roligt, vunnit alla tävlingar vi var med på i vintras till att inte alls hoppa. Vad händer?? Pratade med mamma och hon frågade när det hade börjat och om jag kommer i håg tävlingen i slutet på januari vad som hände då han började stanna på tävling vilket han sällan gör. Där gör han allt och verkligen ställer upp men inte nu. Hon sa att dagen innan ramlade han ner från en ganska hög snöhög vi har plogat upp i hagen och satte sig på ändan. Efter det gick han lite konstigt men var som vanligt efter det, han har inte haltat eller visat något i ridningen. Men kanske att det har samband. Ringde och rådfrågade kliniken som tyckte vi skulle hältutreda, jag sa att jag tror det sitter högre upp men kanske han har nått ändå i benen men han är inte varm eller svullen. Visar endast i hoppningen då vi börjar höja, nä sa den vänliga damen att vi gör en hältutredning då. Nej men nej sa jag vänta så här är problemet. Jaha men vi gör ett böjprov, du kan annars rida honom på smärtlindring för att se om det blir bättre. Hmm jo sa jag men då vet jag ändå inte vart problemet sitter. Men vi gör en hältutredning och behandlar honom, nej men nej igen jag vägrar spruta honom om det inte är nått. Absolut inte. Det gick inte att resonera så jag valde att få återkomma. Suck och dubbelsuck.  Fick råd av en kamrat i stallet att ringa hennes veterinär som även var kiropraktiker. Det är det bästa jag gjort, jag förklarade mitt problem och hon förstod och då jag med gråten i halsen förklarade att det är ohållbart så sa hon att hon skulle göra allt för att hjälpa oss. Det gjorde hon, hon hittade problemet. Han satt fast i bakkärran på vänstersida och kunde därför inte sätta under sig och förmodligen har han haft lite men vart värre då han ramlade. Han fick behandling och hon sa att hon skulle komma tillbaka om några veckor och till dess fick vi med oss lite saker vi skulle göra. Hon tittade även på sadeln som satt bra men den var lite hård i kanalen så gärna på sikt en ny sadel. Har funderat ett tag på att byta sadeln men då vi köpte släpet i helgen så känns det som sadeln får vänta till ekonomin är i balans igen.
Det känns skönt att ha fått svar på det jag misstänkte. Jag är glad att jag stod på mig och valde ett nytt alternativ som vart riktigt bra. Förhoppningsvis kommer det bli bra eller det kommer bli bra. Nu får han stå inne ett par dagar för att inte göra illa sig då hon käckt loss honom men sen får han gå ut i vårvädret igen.
 
Vi har köpt transport nu äntligen, den var vi ner och hämtade i helgen jag och min kamrat JJ. Vi skrattade så vi grät, var less på bilåkning och skrattade lite mer. Sov gjorde vi faktiskt inte. det glömde vi bort. Stackars JJ hon måste ju tro jag var galen men hon har en härlig personlighet. Shaman verkar gilla henne då han stod och myste på hennes axel under läkarbesöket igår.
 
Hoppas alla har det bra ute i vårvädret som äntligen hittat tillbaka till oss :)
 
Shamans nya husvagn.
I väntan på doktorn.
Gissa djuret??
 
Shaman som inte alls ville hoppa och nu vet vi varför.

Avslöjad!!!

RSS 2.0