Den eviga frågan

Just det, vilket bett ska jag ha på stöket. Det är min ständigt återkommande fråga. Har hittat ett bra bett som både häst och ryttare trivs med. Vill dock variera mig lite men de skarpare blir för mycket och Shaman går inte framåt och jag tappar bakdelsaktionen. För milt då drar han direkt med mig. Så klart är inte ett skarpare bett enda lösningen utan även mycket lydnad och dressyrarbete. Sen får folk tycka vad de vill men jag är hyfsat liten och inte allt för tung, än 😉 och har inte så mycket att sätta emot då stöket tar fart. Nu verkar han tycka allt är roligt, är pigg och stark och riktigt glad. Är lite inne att prova ett pesoaliknande bett och har funderat tidigare men inte kommit till skott. 
Nåja vi får se på dagens träning vad vi hittar på, ska råda med vår instruktör och se vad hon tror😊

Har fyllt kalendern med olika aktiviteter och hoppas pålle inte går och trillar omkull även detta år. Är så trött på att så fort vi kommer igång händer nått och vi är tillbaka på ruta noll igen 😞

Vad har ni för bett? Har ni olika i hoppningen och dressyren? 

Hoppas alla får ett bra nyår!!
Kanske lite tävling också 😊


Juldagen

Igår var det julafton och vi hade det ganska lugnt och skönt fram till Shaman jagade upp oss från sofflocket. Vår utsläppare var ledig så jag fick kliva upp och åka och släppa ut honom. Åkte hem och vilade en stund till telefonen ringde. Det var grannen som vänligt meddelade att Shaman ålat sig ut ur hagen och busat runt och sedan gått in i en av de tomma hagarna. Så det var bara att kliva upp och åka ut och sätta honom tillbaka i sin hage. Suck!!

Var iaf fint ute med nysnön och jag och vår nya granne bestämde oss för uteritt eftersom det var julafton och bra temperatur. Riktigt härligt var det!!

Idag regnade det och var ishalka. Så himla tråkigt. Vi bestämde att ta ett rejält pass i varma ridhuset. Shaman var riktigt fin, jag fick kämpa med min egen sits och hållning och Shaman gjorde så gott han kunde. Känns som dressyren blir roligare och roligare och passar oss riktigt bra. Han såg så nöjd ut då vi var färdiga. Gav honom klapp och godis och sa gonatt!!

I morgon ska Shaman vara med en av dom andra hästägarna då jag jobbar så han har fått stränga förmaningar att sköta sig och mormor går ut på morgonen för att vi ska hålla kvar lite rutin för honom.

Hoppas alla har en bra julhelg!!

Härliga julafton


Vi var till miljögården och kikade på djuren


Mattes dressyrkille

Nöjd kille 😊


Pälsmuppen


Jultider

Redan jul, vi har inte uppdaterat på flera månader ser jag. Det har egentligen inte hänt så mycket. Vi avslutade säsongen i oktober på våra hemmatävlingar med två fantastiska rundor. Andra klassen fick vi ett stopp då vi var lite oense och ett nedslag men bra runda ändå. Första klassen var vi felfria och skjutna ur en kanon. Vilket tryck det var i oss båda men det var nog sista energin för oss. Vi har varit rejält trötta både jag och Shaman. Så vi tog höstledigt i 5 veckor. Vi bara myste och promenerade. Vi har haft lite besök av vänner och Shaman har varit mycket med mormor så han är bortskämd ordentligt. Vi har börjat hitta tillbaka till ridningen igen efter att inte ha haft någon motivation. Shaman är pigg och glad. Stark och har mycket tryck i sig. Han behövde verkligen vila och återhämta sig. Vi ska ägna oss mer åt dressyren kommande tid, lite hoppning så klart men inte lika mycket som tidigare. Vi kommer så klart försöka vara ute det som går om inte snön tinar bort. Vi har fått lite nya kamrater i stallet och vår gamla granne kommer och gästar oss under julhelgen.
Vi får se hur det kommer bli med tävlingar under nästa år, jag har inte alls lust med något så kanske någon enstaka. Jag får se. Kanske tar ett år utan tävlingar och bara myser. Ägnar oss åt hobbyridning. Kommer så klart rida för mina tränare i vanlig ordning men den andra biten kanske får stå tillbaka. Sen känns det väl som jag omedvetet och medvetet avvecklar tävlingsbiten en tid framöver av olika anledningar och väljer bort hoppningen.
 
Hoppas alla får en härlig jul och nyårshelg!!
 

Shaman fick en julklapp av vår goda vän  Å 😊
RSS 2.0