Utflykt

Då var det dags igen att åka iväg och träna för vår nya tränare i grannstaden. Shaman var pigg och glad som vanligt att få komma ut och åka. Han spetsade öronen varje gång en bil körde förbi. Förmodligen vinkade han också och skrek heeej!! Väl framme var det massa mygg, så jag skulle spraya honom och det kom inget så tog i och sprayade igen och tittade på flaskan och slasch kom en dusch i nyllet. Hmm suck hur lyckas jag med allt. Shaman ogillar verkligen allt som har med sparyljud att göra så han hoppade upp och ner och sprattlade då jag skulle försöka dränka honom. Arg häst. Sen skrittade en bit efter en skogsväg innan det var våran tur att rida. Så klart började det regna och Shaman vart än en gång på dåligt humör och hoppade upp och ner och stoppade huvudet mellan frambenen. Vi hade inte någon mössa med oss heller men det slutade ganska fort som tur var. Han hoppade riktigt fint igår, jag tvekade vid två tillfällen så han stannade och promenerade fram till hindret så det var bara att göra om det och släppa bromsen. Hoppade linjer och en liten bana. Fick bra hjälp, även om jag tvekade ibland så körde Shaman på. Så det känns bra, bara öva vidare. Trötta och nöjda åkte vi hem och brakänslan inför morgondagens tävling känns okej :)
 
Hoppas alla har det bra ute i sommaren trots avsaknad av värme!!







Träningshelg

Då våra vänner åkt på tävling i helgen har vi passat på att träna och åter träna. Känns som att det är det enda vi gör nu mer. Vi red dressyr igår för vår gode vän som trimmade både häst och ryttare. Shaman gick riktigt bra igår. Jag fick lite läxa att träna på. Roligt var det, vi fick jobba med allt mellan dressyr och ja dressyr helt enkelt. Shaman är så positiv och vill verkligen även om han nu blir lite bekväm och försöker mygla ibland. Han var så mjuk och fin. Pigg och glad. Tryck i alla gångarter och luftigt språng. Vår tränare tyckte verkligen vi presterade max vilket kändes riktigt roligt. Det var roligt hela passet och speciellt på slutet då vi fick till våra skolor perfekt och även skänkelvikningarna. 
 
Idag var det dags för lite markarbete och fortsätta träna på det vi gjorde i tisdags för vår tränare i hoppning. Tänkte verkligen på tygel, hand och ben. Galopp och att inte störa Shaman. Det gav resultat hela passet. Han hoppade allt med glädje, kände en gång att jag fick hjälpa honom då jag råkade ta lite i honom. Han kollade av flera gånger vart han hade mig märkte jag och frågade ska vi? Nu känner jag när han blir frågande, han fryser till och bromsar upp och jag kan då bara peta lite på honom med benen och då kör han hela vägen. Han var så glad idag, han hoppade allt och inga som helst tveksamheter. Han hoppade så jag flög ur sadeln och tappade tygeln. jag råkade bli efter i nått språng med det struntade han i och bara fortsatte. Känns som jag börjar hitta tillbaka till höstens ridning, tygelläge och galopp och tanke. Ska blir roligt att träna vidare nu.
 
Veckan kommer bli borta träning på tisdag och sedan ska vi åka på träningstävling på torsdag. Sen midsommar och då ska Shaman få vila då han jobbat riktigt bra nu sista veckorna.
 
Hoppas alla haft en bra helg med sol och trevligheter!!
 
Pållen hoppar för allt han är värd ;)
Team S.
Gänget.
 
Hoppas vi kan återskapa detta ögonblick då vår månadstränare kommer om ett par veckor.

Träning och träning

Vi har tränat flitigt både dressyr och hoppning. Hoppningen går hyfsat bra. Shaman är pigg och glad och gör det han ska då matte inte klantar till det. Känner att Shaman inte har ont och han hoppar med hela kroppen. Det gör att matte flyger ur sadeln lite nu och då. Tur hon håller i sig. Tyvärr var det nån på ren svenska idiotjävel som inte kunde hålla sig från att smacka!! Vad ger en rätt att hålla på o lägga sig i någon annans tränare då man har en tränare en meter i från som hjälper en. Hästen var överladdad och en smackning fel gör att han exploderar och jag åker i backen. Nästa gång kommer jag inte vara lika tolerant utan fråga varför människan smackar!! Suck!!
 
Vi var till grannkommunen på hoppträning för vår träningskompis tränare. Nyttigt och lärorikt. Problemet vi har kom fram tydligt då vi höjde. Fick då jobba med galoppen, lydnad och lyhördhet så vi vart mer samspelta. Shaman hoppade riktigt bra på slutet och det var så roligt så vi anmälde oss till ännu ett pass. Vi tränar hemma nu och ska jobba vidare på det vi gjorde sist!!
 
Idag har matte handlat lite nytt till häst och ryttare då vi ska träna dressyr för vår vän i helgen. Är inne i någon svart period så vart svarta lindor, schabrak och ridbyxor. Ridbrallorna var ett mindre trauma att prova ut. Hittade en skön och snygg modell men både min vanliga storlek och en storlek större fastnade på ändan. Gode jesus har jag blivit så tjock eller var det en väldigt liten modell av byxorna.Tur JJ var med och kunde dra loss mig ur byxorna!! Myggspray är ett måste då dom idioterna vaknat till liv!!!
 
Hoppas alla får en trevlig helg!!
 
Borta träning
 

Taggad deltagare


Nya kostymer åt gänget ;)
  

Träningstävling

Idag var det dags för träningstävling i grannbyn, jag kände mig hyfsat stabil och då alla runt mig inte kunde andas och höll på och vara nervös kände jag ändå lugnet. Förmodligen för att min kamrat var med som har lugnande effekt på mig. Hur mycket jag än stressar upp mig dämpar hon det och jag känner mig lugn och trygg. Blir det problem vet jag att hon går in och hjälper oss. Jag hoppade två låga klasser men kändes ändå högt och rädslan smög sig på då jag gick in på banan. Framhoppningen gick super och Shaman hoppade så himla bra. Trycket i honom var totalt fantastiskt!!
 
Inne på banan vart det jobbigt, jag hade förberett mig på att han skulle kuta som en tok och bara ånga på men han gjorde inte det. Ändå höll jag för mycket, var och rattade i tyglarna. Han vart sur det kände jag men han hoppade. Nästa runda taggade han till och då vart jag rädd, vågade inte rida och bara vara där. Han stannade en gång och sen hoppade han stillastående. Gjorde om och fick bästa rundan, då höll jag i tygeln men bara satt om med benen och rörde inte tygeln. Han skötte allt, hoppade fantastiska språng. Höll galoppen trots att jag tyckte det gick fort men jag litade på honom eller försökte och han gjorde allt helt exemplariskt. Älskade lilla häst, han har verkligen kämpat idag. Han har varit pigg och glad. Nöjd då vi åkte hem med två rosetter i bagaget.
 
Nu ska jag öva på att bara hålla still handen och inte störa honom. Bara styra och rama in med benen. Han får fixa det här nu så han inte blir sur. Han vill ha det på sitt sätt och då får jag anpassa mig, inte störa honom.
 
Känns verkligen som han visat att jag kan faktiskt räkna med honom, han ställer upp han fixar och nu ska vi öva vidare. Vi ska fixa det här tillsammans!!
 
Kram!!!
 
Första utetävlingen som gick över förväntat. 
 
 
Dagens packning, inte helt lite saker som fick följa med oss :)


Ett gäng muppar 😜

 

Dagens skörd!!

Veckan som varit

Shaman har fått vara med grannarna då jag och mamma varit på minisemester i Prag. Det har gått bra och han har inte tjurat allt för mycket. Några små saker men annars har det fungerat bra. Vi har tagit det lite lugnt och trappat upp ridningen under veckan. Vi har ridit i skogen och vi har ridit dressyr och hoppat. Slingan runt har han som vanligt varit pigg och glad men inte busat eller stuckit i väg. Dressyren har också gått bra men vi fick lite hjälp av vår vän som dammade av oss rejält så vi fick verkligen kämpa. Shaman var lite tjurig och bekväm först men det fick han ändra på. Till och med matte gnällde men det hade hon inget för. Shaman gick riktigt fint och det var så roligt att rida. Mer sån här träning blir det för oss.
 
Hoppningen gick också bra, lite små stopp då jag var och micklade i tygeln och glömde bort att rida. Annars inga problem. Känner att jag fortfarande är lite rädd och nervös i hoppningen så det måste jag verkligen jobba med inför helgens träningstävling. Vi hade lite olika saker under hindrena och Shaman hoppade rakt upp och undrade vad vi lagt dit för konstigt. Tokstollen. Han är lika pigg och glad och försöker hoppa men han behöver tydliga instruktioner för uppgiften och jag måste verkligen visa vad vi ska göra. Det går framåt sakta men säkert. Vi är ganska redo för helgen iaf.
 
Hoppas alla har en bra kväll!!
 
Dressyrarbete






 

RSS 2.0