Mental svacka

Vi har tränat och tävlat massor känns det som sista tiden. Vi har myst i höstluften och varit ute i skog och mark. Shaman har verkligen mått  gott, det har varit hyfsat  varmt i luften fram till egentligen i helgen då temperaturen kröp  ner till ca 0. Hu hur ska vi klara den långa kalla vintern. Plockade fram tjockare täcken i helgen och tog fram vinterjackan. Vi får klä oss då vi ska rida ute. Försöker rida ute det som går för att slippa allt för många ridhusdagar.
 
Vi tränar och det ger resultat. Shaman har dock haft en vecka av totalt stollighet. Han var mer vild än tam. Mamma misstänkte att han var påverkad av fullmånen då han oftast blir stökig då. Hmm ingen aning om det stämmer men jag börjar se ett mönster. Han kutade som en tok i skogen, han kutade på hoppträningen så jag fick hålla i mig och fladdrade som en vante i svansen. Han hoppade glatt allt han såg. Han var totalt stökig helt enkelt. Vi var på träningstävling där han drog allt han kunde så bara hålla i sig o styra. Jisses det går verkligen nästan inte att hålla honom trots att jag hade betslat upp lite. Han fick rosett och hederspris i första rundan. Andra gick jag in i vår andra 90cm men fick hyfsade språng, ett stopp ur sväng och jag vågade inte rida. Osäkerheten kom som ett hårt slag i magen. Från förra helgens fina rundor och nu vågade jag inte alls. Valde därför att avbryta och gå ut. Vi åker hem och tränar mer. Det kan gå flera gånger det går så bra och sen bara paaaang slår det till. Inte roligt alls, sen skrämde han mig då han drog iväg och inte lyssnade.
 
Vi åkte hem och tränade och fick hjälp av en bekant till oss som verkligen hjälpte mig, gjorde det svåra lätt, det komplicerade okomplicerat. Vi provade tävla två låga klasser hemma i helgen. Vi gick in och vann. Andra rundan ett nedslag. Herregud. Vad hände?? Allt var perfekt, shaman var med mig som förr, jag vågade galoppera. Hålla i tygeln och driva. Han gjorde allt. Han hoppade då mjölksyran satte in på vilja då jag försökte peppa honom allt jag kunde på slutet.  Nu ska vi se om kursen går lika bra då vår månadstränare kommer på torsdag och fredag.
 
Har även laddat hem ridpodden med massa bra saker och just det mentala. De beskriver exakt mina problem så bra, det som hände och hur det påverkar och kan sitta kvar. Hur man kan bearbeta det. Så det gäller att hålla det i ordning.
 
Hoppas alla har det bra i höstkylan :)
 




 

RSS 2.0