Ännu en helg har passerat

Helgerna går så fort. Det känns som det antingen är måndag eller fredag. Denna helg började med att vi red ut på fredagskvällen. Det hade kommit lagom mycket snö så det var perfekt. Inte helt kallt heller så vi drog iväg jag och min pälsmoppe. Lördagen gick till kvällshoppning med gänget, vi har så tur att vi kan vara i ridskolans ridhus och träna och det är lugnt och skönt då det inte är så mycket folk där. Vi fortsatte öva att ha bra tryck i galoppen för att sedan upp mot hindret tänka samling. Inte rida på framåt utan bara vänta och tänka samling och hålla jämt stöd i tygeln. Jag vet att tyglarna är lite väl långa, många tränare har klagat på det men shaman blir bara sur och spänd i nacken och då spänner han även ryggen om tyglarna blir för korta har jag märkt. Alltså får han gå på lite längre men med kontakt så klart. Söndagens dressyr gick faktiskt bra, han var lite stel till en början men vi försökte mjuka upp så gott det gick och sen jobbade han på riktigt bra. Känns kul att vi börjar vara igång på alla fronter. Dock sätter kylan stopp för ridningen nu ett par dagar verkar det som. Kom en ny köldknäpp och Shaman har fått vara inne idag. Suck börjar bli så trött på den här kylan nu. Vill ha sommar och värme så man slipper frysa.
 
Hoppas alla har haft en bra helg!!Ännu en väg tillbaka

Vi har inte gjort så mycket sista veckan då det har varit riktigt kallt. Ner till minus 30 grader!! Fy ibland funderar jag på varför vi bor här. Nu har graderna blivit hyfsade men fortfarande för kallt för mig. Shaman har fått vara inne under den värsta kylan. Han har varit ganska tydlig med att han inte vill vara ute. Han har dragit sönder en bit av hagen, matstrejkat och bara stått i ett hörn i hagen och tjurat så han har alltså fått vara inne eller komma in redan vid lunch. 
 
Vi har jobbat mycket med dressyren och snart börjar vi få till det. Lite mer träning med galopparbetet väntar. Har provat gramanen vid enstaka tillfällen och det har gått bra. Shaman får hjälp att balansera upp sig och jag kan hålla honom på plats och han kan inte dra i väg i galoppen. Han behöver stärka sig mer där. När vi har gramanen får han gå korta pass för att han inte ska bli trött. 
 
Efter sista hoppträningen har jag själv börjat öva mer hoppning och markarbete. Jag har alltid en öving med oxer som jag har fobi för sen olyckan. Det går bättre och bättre men vi hoppar fortfarande lågt för att hålla det roliga uppe. Shaman är glad och positiv och gör så gott han kan. Känns som han är väldigt go och vill hela tiden vara med oss när vi är där. 
 
Vi hoppas på lite bättre grader till veckan så vi kan komma ut ur ridhuset och ta oss på uteritt. 
 
Hoppas alla haft en bra helg!!
 
Glad pålle 😊
 
Sur häst som inte får gå ut pga kylan ;)
 
Vi kämpar på 😊
 

Årets första pass

Årets första dag och en fantastisk start blev det. Vi borstade och myste, ingen stress innan ridpasset idag. Jag var lite nyårsseg och shaman var inte heller jätte pigg. En av våra bästa och närmaste vänner kom ut och hälsade på. Hon hittade en annan av våra vänner i ridhuset så de babblade på medan vi tränade. Shaman gick riktigt fint och han var mjuk och lyhörd. En äkta dressyrhäst är vad han är. Han var nöjd och glad efter passet och vi borstade och myste på. 

Hoppas alla haft en bra start på det nya året!!

Fina Shaman

På väg in 😊


RSS 2.0