Vinterkyla

Nu är vintern verkligen här, från att ha varit regn och plusgrader över jul och nyår så har det blivit ner mot -30 vissa dagar. Temperaturen håller sig nu runt -20. Huvva både häst och ryttare fryser. Shaman matstrejkar i hagen och vi får ta in honom vid lunch då han vägrar vara ute längre.  Vet inte varför han gör så här för jag har inte klippt honom och han har samma mängd täcken som alla tidigare år. Kanske det snabba väderomslaget som gjort att att han inte hunnit vänja sig.
 
Vi har kunnat rida mkt i varma ridguset men även vilat mkt då de bytt underlag i kalla ridhuset. Vi har hunnit träna för Ted och även för vår veckotränare. Det känns som vi presterat bra på senaste två träningarna och det känns riktigt bra inför helgens träning då Linda Heed kommer. Ska försöka rida ordentligt nu sista dagarna innan så han verkligen är i form. Känner mig riktigt laddad för den här kursen och hoppas på bra dagar.
 
I måndags fick Shaman massage av en kvinna som var riktigt duktig. Hon gick igenom hela honom. Oj vad skönt han tyckte det var. Han höll på med mulen och ställde sig med alla benen rakt ut och vart lång som en långtradare då hon tog tyggen och bakpartiet. Hahaha han var riktigt söt där han stod. Fick bli en lätt jogging igår i ridhuset och han kändes riktigt mjuk så idag får vi se då hur han känns. 
 
Idag skulle mamma gå och fixa åt Shaman, hon har skolkat då det varit så kallt och sen är hon lite sur på honom då han smet sist hon skulle ta in honom. Han låtsades bli rädd för en traktor och hoppade rakt upp och då släppte hon och han sprang in i spånhuset och stod där och tittade snällt på henne. Han kom direkt hon ropade och traskade skamset in. Annars har det gått riktigt bra då hon själv tagit in honom. Är gode stolt över henne. Från att ha varit jätte rädd till att själv våga ta in honom. Tur han är snäll oftast ;)
 
Nu hoppas vi att kylan ger med sig så vi även kan vara ute och rida på vår fina utebana eller skogsslinga så vi varvar med ridhusträningar. Första tävlingen kommer också snart så det ska bli roligt. Rider nog bara en klass varje dag som det känns nu. Allt ska kännas bra det här året för oss båda:)
 






 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback