Onsdagskväll

 
 
Helgen gick till att vila, både häst och ryttare behövde det. Vi hade lite markarbete på söndagsmorgonen där jag provade olika bett utan vidare framgång. Det märks så tydligt då Shaman inte är nöjd, han fick vara inne till vi skulle rida och skulle så klart ut. Han var sur och drog och puttade i allt. Fick verkligen säga åt honom på skarpen. Han tyckte inte alls om att jag ändrade i hans livsmönster. Han är inte jätte förtjust då jag gör så men ibland måste man.
 
Måndag och tisdag red jag dressyr, tisdag för vår vän. Jisses vilka pass. Shaman fullkomligt flög fram och igår var nog ett av de absolut bästa under alla de här åren med honom. Har ju haft honom nu i 3,5år. Känns så nyss som han kom till oss. Vår fina lilla kille!!
 
Idag provade jag vårt enringspesoa men med ett pelhamdelta. Det funkade riktigt bra. Det var kanon rent utsagt men jag får akta för gränsen är hårfin att det kan bli för skarpt om jag håller för mkt och inte lägger på benen. Vart lite så ur sväng mot en oxer så han stannade så bommarna flög. Han såg så skamsen ut då jag klev av och satte upp dem igen. Oftast då jag måste hoppa av ser han så där skamsen ut som att jag åkt i backen och då kommer han och lägger nosen i famnen och myser en stund. Men idag kändes det som han hade galoppen kvar och jag kunde hålla. Ska se vad vår hopptränare säger om det. Dagens övning bestod av att försöka få Shaman att hoppa mitt på hindret i vänster varvet då han gärna vill på trycka åt höger just några meter innan. Så vi la små kryss som vi jobbade på. Avslutade med liten bana på ca 90-95. Fick bra språng idag tyckte jag. Duktig pålle.
 
Måste försöka rida ut i helgen då det är ljust så vi får komma bort från ridhuset. Det är bara is och regn här senaste dagarna så det är inte så kul. Har varit i valet och kvalet om jag ska låta skrutt vara inne men han är ju broddad. Verkar bli storm i natt så få se om det fortsätter i morgon.
 
Vi tänkte ju föresten vara med nästa vecka på ridskolans dressyrtävling så få se om jag tagit mig vatten över huvudet så att säga men det hade varit roligt att få någon annans åsikter och vad vi ska tänka på :)
 
Kram!!
 
500 kg kärlek!!
 
Och så klart fick jag veta då jag gjorde fel ;) Stopp sa han, gör om gör rätt matte!!
När vi sammarbetade då flög vi :)

Vardagsvecka

Veckan började med dressyrträning för vår vän. Shaman var gudomligt fin och jobbade på riktigt bra. På tisdagen körde vi vidare på vad vi övat på dagen innan. Idag bara dansade han fram som självaste Briar eller iaf nästan ;) Kände att han jobbade på bra så valde att lägga bort spöet och han gick riktigt bra och jag plockade av sporrarna. Han dansade fram och jag bara flinade fånigt. Det är en härlig känsla då man känner att 500 kg häst jobbar under en och bara flyger fram. Fick kommentaren av en kvinna från ridskolan att Shaman såg så nöjd ut där han jobbade på och att det var roligt att se att nån kastade spöet och sen plockade bort sporrarna. Hon sa att det var inte varje dag man såg nån som inte sparkade och drog i hästen. Det tackade jag för :) Känns kul att folk jag inte känner kommer med possitiv kritik för då är det lite som ett kvitto på det man gör.
 
Känns så tråkigt att vi måste vara i ridhuset så mkt. Är bara is ute nu och går inte alls att göra nått för då trillar man. Shaman är ju så klart broddad men inte hans matte som håller på att dratta på ändan var och varannan dag.
 
Vi hade hopplektion för vår hoppcoach här i veckan. Jag upplevde Shaman lite stark och att han var obalanserad och inte riktigt var där han skulle utan sprang efter hindrena. I svängarna kändes det som han bara tappade hela bakpartiet och inte orkar sätta under sig bakkärran. Men mer jobb på backen så klart. Jag glömmer nästan att jag bara ridit honom ordentligt i ca 2 månader. Han har trots allt stått på box 3 månader  och prommenerat hela sommaren innan skadan var helt läkt.
 
Vår hoppcoach fick rida idag och han var riktigt nöjd, så klart mer styrka och kondis på Shaman men i övrigt var han nöjd. Måste försöka prova lite olika bett som kan funka i hoppningen nu då pesoan blir för mkt. Ska testa med delta och se om det är nån skillnad. Annars är jag inne på de här Berisbetten där det finns ett med en liten ring i själva tygelringen. Finns ett liknande i Sprenger så ska se om gårdsbutiken har detta. Vore kul att testa och se iaf.
Har ni något förslag, vad rider ni på för bett?
 
Trevlig helg!!
 
Hopp och skutt
Trött liten skalman efter dagens pass :)
 

Hoppkurs

Kurs för Ted Nätterqvist i dagarna två. Ja i det stora hela är jag nöjd. Shaman har hoppat på som aldrig förr, han har verkligen kämpat på ordentligt. Jag är riktigt stolt över honom. Jag däremot fick det kämpigt under dag ett men sviktande självförtroende och då Shaman var lite stökig under framridningen kändes det bara jobbigt. Försökte verkligen jobba honom och avleda honom men han var så på gasen så det vart jobbigt. Han kunde inte ta skänkeln och lyssnade inte på förhållningar. Valde då att rida på det lite skarpare läget på hans hoppbett. Då gick det bättre och han kom tillbaka och jobbade. Tyvärr inte bra i längden då han hade behövt ridas mer igenom och jobba. Det straffade sig då vi började hoppa bana och han kutat av sig lite. Han tappade galoppen i bakkärran och jag tappade stödet i handen. Så vi fick byta tillbaka och han kunde då galoppera på. Är så klart ovan igen efter skadan hur han är. Han upplevs som stark och springer fast han egentligen inte gör det. Han har tryck i galoppen och ja ibland blir han lite väl på. Men vi fick bättre språng. Så jag fick i läxa att träna galoppen till nästa dag och försöka hänga med lite mer i Shamans tempo.
 
Dag två var Shaman och jag mer samspelt och han jobbade på bra redan från början och jag slappnade av mer och även han. Han gjorde övningarna exemplariskt. Jag försökte verkligen känna hans tempo och ja det kändes bättre och att han fick bättre språng. Det jag måste tänka på är att inte släppa tygeln innan han lättat från backen och bakbenen lämnat backen så han inte tappar balansen. Det var lite det som hände idag. Men bra språng ändå. Shaman hoppade jätte fint. Tappade fokus lite och då skötte han allt och jag var med igen. Helt fantastisk känsla efter allt vi gått igenom. Tyvärr är underlaget fortfarande lite dåligt i kalla ridhuset. Det är ganska djupt och slirigt så det kändes inte som att jag ville sitta och rida allt för högt eller mkt där. Varma är bättre då och det är lite bättre och håller sitt grepp. Hästarna slirar inte och får inte ta i lika mkt som i kalla. Det är mindre risk för skador helt enkelt.
 
Min kämpe och underbara vän. Han är helt underbar. Idag visade han att han sökte nått, och han visade det så tydligt. Tidigare under eftermiddagen hade jag gett honom godis som han tappat på backen. Men jag hade plockat upp dem då. Han skulle ändå kolla där och gav sig inte förren jag kom och hjälpte honom att leta. Hittade inga utan gav honom en morot i stället och lite kvällsmat.
 
I helgen ska vi bara mysa och prommenera. Hoppas dock på lite bättre väder än ishalka och regn. Lägger in ett gäng bilder också från kursen. Tyvärr blir det inte jätte bra då man tar dem från filmerna men kankse en liten glimt av vad vi pysslat med i dagarna två :)
 
Trevlig helg!!
 
Vi var i kalla ridhuset dag 1.
 
 
Dag 2 varma ridhuset
 
 
 
 
Jag sa gonatt till en riktigt trött kille då jag åkte hem för kvällen. Vi är nog båda lite sega men nöjda med
kursen :)
 

Kursdags

 
 
Helgen bestod av uteritt och lite hoppträning. Shaman var lite stark men annars riktigt fin. Han tyckte allt var rolig och skuttade glatt över alla hinder. Vart dressyr i veckan och vi tränade även för vår gode vän. Det var tyvärr mycket folk i ridhuset och varken jag eller shaman kunde slappna av och båda var lätt sura. Shaman vart sur så fort jag petade med spöet och sparkade. Provade sporrar men det gillade han inte alls så de åkte av. Ev att jag rider fram med dem och sen tar av dem. Han visar verkligen så tydligt då han inte gillar nått eller då han är nöjd. Han har varit väldigt gosesjuk i veckan. Vill att man ska klia på honom och han kliar tillbaka. Igår kunde jag inte hålla tillbaka skrattet då han verkligen njöt och gjorde lite roliga miner med läppen. Han är som en speciell herre den där hästen.
 
Idag är jag ledig då vi ska på kurs för Ted N igen. Jag är med båda dagarna med Shaman så det ska bli lärorikt. Jag har ett par frågor jag vill ta upp med honom som han kankse kan hjälpa oss med. Igår hade vi en dag bara i lugnets tecken och det tror jag både häst och ryttare behövde.
 
Har stalljour idag så då jag kom i morse var shaman redan vaken och stod och hägde. Han kom med mulen och la den på kinden och sen började han äta. Fixade och släppte sedan ut honom. Satte hans hö på snön. Han vill ha det så då han kan ta snö och en tugga hö. Han är inte så förtjust i hölådan nu då han inte har vatten att doppa. Han ska ha blöt mat, gärna doppa och plaska i hinken.
 
Snart dags att bege sig, måste putsa av utrustningen och putsa stövlarna. Längtar!!
 
Kram Team S!!
 
Gosetroll :)
Undra vem som vart tröttast i morse, han eller jag ;)
Hoppla
 

Snö och snöblask

Veckan har bestått av snöande. Underbart med lite vitt och ljust men säg den lycka som varar för evigt. Kom regn under natten till idag och idag har det bara varit snöblask. Shaman lyckades trampa på sin sko så den såg ut som en banan och han hade i princip slagsida så fort han stod på golvet. Ringde vår andra hovslagare som vi haft nu då vår ordinarie inte är i tjänst. Så hon kom ut och ordnade det med kort varsel. Det kallar jag verkligen service.
 
Tidigare i veckan red vi dressyr för vår tränare och det gick riktigt bra. Fick jobba mycket med galoppfattningar och halvhalter. Shaman gick så fint som det bara gick. Han dansade fram och jobbade på riktigt bra. Han var lite motsträvig först och kom inte igång riktigt så fick jobba med honom. Gjorde skolor och behövde bara flytta vikten lite och han gjorde allt han skulle. Helt underbar känsla. Duktiga lilla häst!!
 
Vart hoppträning också för vår veckotränare. Fick prova lite annat denna gång. Eftersom jag lätt blir lite spänd och inte riktigt kan slappna av så fick jag stå i lätt sits och jobba med Shamans galopp och då jag hade honom där han skulle jag sätta mig och då kunde han hoppa mer avslappnat och mer med ryggen. Det funkade. Han bara flög över, han fick bra språng och jag kunde inte vara där och störa honom. Ett riktigt bra pass även där.
 
Han har fått vila och prommenera efter att jag ridit två dagar. Ska se om det blir bättre, han verkar vara lite less redan nu på ridhuset tyvärr. Blir så mörkt tidigt nu och jag slutar senare nu på nya jobbet och vill gärna inte rida ut. Men så fort snön kommer så kan jag rida efter vägen där det är belyst. Det blir bra och Shaman blir kanske gladare. I morgon ska vi försöka att ta oss ut iaf.
 
Trevlig helg!!
 
Shaman flyger;)
 
Helg!!

Klubbhopning

 
Då var det dags. Taggad var jag, mer än Shaman till och med. Han tog det hela med ro till skillnad från annars då han tänder till som en galning. Han var så fin då jag red fram, avslappnad och jobbade på bra. Han hoppade jättefint över. Runda och luftiga språng. Som det ska vara, vilken skillnad!! Var nått som inte vart jätte bra då jag glömde bort att rida genom sväng;) Men han hoppade, han gjorde det han skulle och mer där till. Första klassen gick bra förutom att han fick med sig en bom då vi kom lite för fort mot ett räcke. Jag vart osäker om jag skulle ta tillbaka vilket jag borde men valde att låta honom vara för att inte störa honom. En liten förhållning hade ju varit bra;) Nåja. Han var verkligen inte så där springig och stark som han oftast är. Han låg och väntade och jag kunde rida och bara finnas där. Vilken känsla, vilken förändring till det bättre. Detta märktes tydlig i andra klassen då jag inte kunde hålla stöd för då stannade han och studsade och gick inte fram. Han tappade all galopp och tryck för jag kunde inte ge stöd så jag valde att avsluta på ett hinder och sen utgå. Fick ett fantastiskt fint språng så det kändes underbart.Tyckte inte det var rätt att börja tramsa med honom inne på tävlingsbanan med tidspress och massa folk runtomkring. Vart även jädra irriterad på en del av dem som stod på banan som inte kunde låta bli att säga gör si gör så. Jag vill inte ha hjälp jag har min tränare och han satt på läktaren. Suck!!  All tid och ridning och noggranhet har gett resultat. Nu ska vi träna vidare och betsla ner igen. Jag får kanske ta att han är lite stark då men hellre det och att han går fram och jag kan hålla stöd och rida honom. Bara jag är trygg på höjden vågar jag rida och vi kan samarbeta som ett team.
 
Fina Shaman, min underbara vän och kämpe!! Allt kommer att bli bra för oss. Jag var inte ens nervös igår utan allt var bara roligt :) Jag tror jag log hela dagen trots att det vart som det vart :)
 
Våra goda vänner var och tog kort och agerade hejarklack hela dagen så det var riktigt roligt!!
 
Kram!!Då var det dags. Taggad var jag, mer än Shaman till och med. Han tog det hela med ro till skillnad från annars då han tänder till som en galning. Han var så fin då jag red fram, avslappnad och jobbade på bra. Han hoppade jättefint över. Runda och luftiga språng. Som det ska vara, vilken skillnad!! Var nått som inte vart jätte bra då jag glömde bort att rida genom sväng;) Men han hoppade, han gjorde det han skulle och mer där till. Första klassen gick bra förutom att han fick med sig en bom då vi kom lite för fort mot ett räcke. Jag vart osäker om jag skulle ta tillbaka vilket jag borde men valde att låta honom vara för att inte störa honom. En liten förhållning hade ju varit bra;) Nåja. Han var verkligen inte så där springig och stark som han oftast är. Han låg och väntade och jag kunde rida och bara finnas där. Vilken känsla, vilken förändring till det bättre. Detta märktes tydlig i andra klassen då jag inte kunde hålla stöd för då stannade han och studsade och gick inte fram. Han tappade all galopp och tryck för jag kunde inte ge stöd så jag valde att avsluta på ett hinder och sen utgå. Fick ett fantastiskt fint språng så det kändes underbart.Tyckte inte det var rätt att börja tramsa med honom inne på tävlingsbanan med tidspress och massa folk runtomkring. Vart även jädra irriterad på en del av dem som stod på banan som inte kunde låta bli att säga gör si gör så. Jag vill inte ha hjälp jag har min tränare och han satt på läktaren. Suck!!  All tid och ridning och noggranhet har gett resultat. Nu ska vi träna vidare och betsla ner igen. Jag får kanske ta att han är lite stark då men hellre det och att han går fram och jag kan hålla stöd och rida honom. Bara jag är trygg på höjden vågar jag rida och vi kan samarbeta som ett team.
 
Fina Shaman, min underbara vän och kämpe!! Allt kommer att bli bra för oss. Jag var inte ens nervös igår utan allt var bara roligt :) Jag tror jag log hela dagen trots att det vart som det vart :)
 
Våra goda vänner var och tog kort och agerade hejarklack hela dagen så det var riktigt roligt!!
 
Kram!!
 
Rackarns bom ;)
 Hoppla;)
Undra vad jag glodde på?
 
Skrutt pausvilar
Hoho vart gick ni?
Tjohej!!
Haha oj vad hände här ;)
Team S i tubbel ;) Vi valde att tacka för oss eftersom det inte vart riktigt bra.

Veckan som var

Vi har gjort lite av varje under veckan. Ridit dressyr i ridhuset men då de bytt underlag har det inte alls varit bra. Väldigt djupt i mitten och hårt på kanterna. Har fått bli korta stunder och mest ridning efter fyrkantspåret. Vill inte nöta för mycket så han får skador just pga underlaget. Så klart man måste rida ut det men jag utsätter inte min häst för skaderisk. Då får man lösa det på annat vis. Vi har varit ute det som gått. Det frös på tyvärr i slutet på veckan så då fick vi tyvärr vara inne. Vi hoppade för vår tränare i mitten på veckan och Shaman vart lite stark men jag försökte ändå behålla ridningen och inte börja dra utan jobba vidare. Är mkt kvar men det kommer. Han är overhört lyhörd nu så fort jag tar i honom stannar han i princip vilket är bra men inte alltid för ibland vill jag ju bara att han ska vänta. Det är förmodligen allt dressyrarbete vi jobbat med. Men det har gett resultat. Han är så fin nu och det är roligt.
 
Vi tog en kvällsprommenad med grannen och gick och tittade på fåren och Shaman glodde så klart ogenerat på dem och de bräkte och han stirrade storögt. Han är så rolig men han är inte rädd utan mer nyfiken. Valde prommis för att det kan vara skönt för honom att slippa sadeln nån dag i veckan också och jag fick en prommenad jag med.
 
I helgen blir det att klubbtävla för första gången sedan skadan så få se hur det går :)
 
Kram!!
 
 
Hihi!!

RSS 2.0